Producent: | Międzybrodzki |
Waga brutto: | 258 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Rozmiar opakowania | 250 g |
Makaron 4 jajeczny nitka cienka
100 g produktu dostarcza: 1500 kJ 361 kcal 18%
%RWS
Krem z pieczonych pomidorów i papryki
Składniki:
3-4 czerwone papryki
1 kg dojrzałych pomidorów
1 cebula
1 szklanka bulionu warzywnego
sól i czarny pieprz
oliwa z oliwek
ulubiona zielenina (np. koperek, natka pietruszki)
Wykonanie:
- Makaron gotujemy wg zaleceń na opakowaniu.
- Paprykę i pomidory myjemy i kroimy na pół. Z papryki wycinamy gniazda nasienne, a z pomidorów szypułki.
- Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
- Warzywa układamy na dużej blaszce piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia (paprykę skórą do góry, pomidory skórą do dołu). Całość skrapiamy oliwą z oliwek.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez około 35-40 minut.
- Następnie gorące papryki wkładamy do szczelnego plastikowego woreczka i odstawiamy na 15 minut. Dzięki temu łatwiej będzie zdjąć skórkę. Pomidory również obieramy ze skórki.
- Warzywa przekładamy do garnka, dolewamy bulion, przyprawiamy solą i pieprzem.
- Gotujemy na małym ogniu, przez około 20 minut, a następnie blendujemy na gładką masę.
- Podajemy z makaronem i ulubioną zieleniną.
Więcej przepisów na: facebook.com
www.miedzybrodzki.pl
Gwarancją wyjątkowego smaku Międzybrodzkich Makaronów są wysokiej jakości surowce. Świeże jaja wybijane ze skorupek bezpośrednio w procesie produkcji oraz mąka z pszenicy durum czynią smak naszych makaronów niepowtarzalnym.
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Zalecenia dla alergików
w 100 g produktu (porcja) | RWS** | |
Wartość energetyczna | 1530 kJ/361 kcal | 18% |
Tłuszcz | 2,4 g | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 5% |
Węglowodany | 69,3 g | 27% |
w tym cukry | 3,9 g | 4% |
Białko | 13,9 g | 28% |
Sól* | 0,07 g | 1% |
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu | ||
** Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej wynosi 8 400 kJ/2 000 kcal. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na 100g/ml: 100 g produktu dostarcza
%RWS
Gotować we wrzątku: W dużym garnku zagotować wodę (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wsypać makaron nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Czas gotowania 5-6 min.
Rozmiar opakowania: 250 g
Waga brutto: 258 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 245 mm
Wymagana szerokość na półce - 172 mm
Wymagana głębokość na półce - 43 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna ul. Cicha 3 34-312 Międzybrodzie Bialskie Polska Wyprodukowano w zakładzie produkcyjnym 2: ul. Wodociągowa 6 43-356 Kobiernice |
Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna ul. Cicha 3 34-312 Międzybrodzie Bialskie Polska tel.: 33 / 810 87 70 fax: 33 / 810 87 90 www.miedzybrodzki.pl e-mail: kontakt@miedzybrodzki.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: