Sprawdź dostępność transportu

Międzybrodzki Makaron 4 jajeczny łazanka 250 g

KOD EAN: 5902149000055
Producent: Międzybrodzki
Waga brutto: 252 g
Opakowanie: Zgrzewane
Rozmiar opakowania 250 g
2,99 zł11,96 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Makaron 4 jajeczny łazanka

100 g produktu dostarcza: 1530 kJ 361 kcal 18%
%RWS

Łazanki

Składniki:
Międzybrodzki Makaron łazanki - 250 g
Młoda kapusta - 50 g
Kapusta kiszona - 100 g
Boczek wędzony - 30 g
Łopatka wieprzowa - 70 g
Grzyby suszone - 50 g
Pomidor bez skóry - 1 sztuka
Ząbek czosnku
Sól, pieprz, majeranek - do smaku
masło 1 łyżka

Wykonanie:
- Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
- W garnku roztapiamy tłuszcz, a następnie podsmażamy boczek oraz łopatkę
- Po kilku minutach dodajemy pokrojonego pomidora (ewentualnie przecier pomidorowy)
- Następnie dorzucamy młodą kapustę i dusimy przez ok. 20 minut
- Dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną oraz suszone grzyby
- Całość doprawiamy czosnkiem i przyprawami i gotujemy jeszcze około 15 minut
- Na koniec mieszamy z ugotowanym makaronem.

Więcej przepisów na: facebook.com
www.miedzybrodzki.pl

Gwarancją wyjątkowego smaku Międzybrodzkich Makaronów są wysokiej jakości surowce. Świeże jaja wybijane ze skorupek bezpośrednio w procesie produkcji oraz mąka z pszenicy durum czynią smak naszych makaronów niepowtarzalnym.

Przechowywanie

Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Składniki

  • mąka semolina z pszenicy durum
  • mąka makaronowa pszenna
  • świeże jaja 17% (4 szt./kg)
  • woda

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Jaja - Zawiera
  • Pszenica - Zawiera

Wartości odżywcze

w 100 g produktu (porcja) RWS**
Wartość energetyczna 1530 kJ/361 kcal 18%
Tłuszcz 2,4 g 3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 5%
Węglowodany 69,3 g 27%
w tym cukry 3,9 g 4%
Białko 13,9 g 28%
Sól* 0,07 g 1%
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu
** Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej wynosi 8 400 kJ/2 000 kcal.

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na 100g/ml: 100 g produktu dostarcza

%RWS

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku: W dużym garnku zagotować wodę (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wsypać makaron nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Czas gotowania 11-14 min.

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 250 g

Waga brutto: 252 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 182 mm
Wymagana szerokość na półce - 100 mm
Wymagana głębokość na półce - 42 mm

Rodzaj opakowania: Zgrzewane

Adres producenta

Adres zwrotny

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska

Wyprodukowano w zakładzie produkcyjnym 2:
ul. Wodociągowa 6
43-356 Kobiernice
Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska
tel.: 33 / 810 87 70
fax: 33 / 810 87 90
www.miedzybrodzki.pl
e-mail: kontakt@miedzybrodzki.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • angielski
  • polski

Cechy:

  • ze świeżo wybijanych jaj
  • produkt doskonałej jakości

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem