Producent: | Kupiec |
Waga brutto: | 425 g |
Opakowanie: | Karton |
Kraj produkcji | Polska |
Rozmiar opakowania | 4 x 100 g |
Liczba jednostek: | 4 |
Kasza Owsiana
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 790 kJ 187 kcal 9%*
w 100 g: 1580 kJ/375 kcal
% RWS*
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Bakłażan nadziewany kaszą owsianą
Składniki:
- 2 bakłażany
- 1 woreczek kaszy owsianej
- 1 opakowanie tofu naturalne
- 1 pęczek pietruszki
- 30 dkg dyni
- sól, pieprz
- bazylia, oregano, rozmaryn szczypta 1-2 łyżeczki razem
- 5 pomidorków koktajlowych
- olej
Przygotowanie:
Kaszę ugotować wg przepisuj z opakowania. Wyjąć z woreczka i ostudzić. Bakłażany pokroić wzdłuż, wydrążyć środek. Posypać obficie solą. Odstawić na 30 minut. Spłukać zimną wodą i osuszyć. Posmarować obficie olejem i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni na 35 minut. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Ułożyć na osobnej blaszce na papierze do pieczenia. Posypać bazylią, rozmarynem, oregano, solą i pieprzem. Piec razem z bakłażanem przez 5-10 minut w temp. 190 stopni. Dynia ma być lekko miękka. Podpieczony miąższ bakłażana pokroić, dodać do kaszy. Natkę pietruszki drobno pokroić, dodać do kaszy, tofu pokroić w małą kostkę, dodać dynię. Doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić bakłażanowe łódki, dodać połówki pomidorków koktajlowych i wstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni.
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
czas gotowania ok. 15 minut
Zalecenia dla alergików
w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w 1 porcji | |
Wartość energetyczna | 1580 kJ | 790 kJ | 9% |
Wartość energetyczna | 375 kcal | 187 kcal | |
Tłuszcz | 7,2 g | 3,6 g | 5% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g | 0,6 g | 3% |
Węglowodany | 62 g | 31 g | 12% |
- w tym cukry | 0,9 g | 0,45 g | 1% |
Błonnik | 6,9 g | 3,5 g | |
Białko | 12 g | 6 g | 12% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy (50 g). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: Jedna porcja 50 g dostarcza:
w 100 g: 1580 kJ/375 kcal
% RWS*
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Gotować we wrzątku: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Rozmiar opakowania: 4 x 100 g
Waga brutto: 425 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 182 mm
Wymagana szerokość na półce - 135 mm
Wymagana głębokość na półce - 42 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
KUPIEC Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów |
KUPIEC Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: