Producent: | Knorr |
Waga brutto: | 48 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 44 g |
Fix spaghetti bolognese.
Kompozycja warzyw, ziół i przypraw do przygotowania spaghetti bolognese.Przygotuj:
- 300 g makaronu
- 300 g mięsa mielonego
- 100 g tartego żółtego sera
- 3 łyżki oleju
- 250 ml wody
Sposób przygotowania:
1) Mięso mielone podsmaż przez około 8 minut na gorącym oleju. Do mięsa dolej 250 ml wody.
2) Dodaj Fix. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Potrawę duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
3) Danie podaj z makaronem, np. spaghetti, ugotowanym na sposób al dente. Możesz posypać startym żółtym serem i udekorować listkiem bazylii.
Rada:
1) Zamiast żółtego sera możesz użyć parmezanu. Nadasz daniu prawdziwie włoski charakter.
2) Danie będzie o wiele smaczniejsze, jeśli do tego przygotowania użyjesz dwóch rodzajów mięsa mielonego, np. wołowego i wieprzowego.
3) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Odkryj więcej przepisów na www.przepisy.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza 100 g Fixu | Wartość odżywcza 100 g przygotowanego dania | Wartość odżywcza 1 porcji** dania | %* w porcji** | |
Energia | 1394 kJ/ 332 kcal | 681 kJ/ 163 kcal | 1955 kJ/ 467 kcal | 23 % |
Tłuszcz | 5,8 g | 7,2 g | 21 g | 30 % |
w tym kwasy nasycone | 3,4 g | 2,1 g | 6,1 g | 31 % |
Węglowodany | 59 g | 17 g | 49 g | 19 % |
w tym cukry | 34 g | 1,2 g | 3,4 g | 4 % |
Błonnik | 9,4 g | 1,4 g | 4,0 g | |
Białko | 7,8 g | 7,1 g | 20 g | 40 % |
Sól | 9,8 g | 0,35 g | 1,0 g | 17 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
**1 porcja dania = 285 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja** zawiera:
w 100 g: 681 kJ/163 kcal
% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja dania = 285 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
Rozmiar opakowania: 44 g
Waga brutto: 48 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 158 mm
Wymagana szerokość na półce - 129 mm
Wymagana głębokość na półce - 9 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora Unilever Polska Sp. z o.o., skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, „Knorr" Odwiedź: www.przepisy.pl |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora Unilever Polska Sp. z o.o., skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, „Knorr" Odwiedź: www.przepisy.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: