Producent: | House of Asia |
Waga brutto: | 30 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Korea (Republika Korei) |
Rozmiar opakowania | 22 g |
Listki prażonych alg morskich w arkuszach.
Algi morskie to idealne urozmaicenie diety.Rolowanie sushi
1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania.
2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki.
3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz.
4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części.
Hosomaki
64 sztuk
140 g ryżu do sushi
25 g ogórka
25 g awokado
4 arkusze alg morskich
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części.
California maki
40 sztuk
230 g ryżu do sushi
1/2 awokado
4 paluszki krabowe
1/2 ogórka
4 arkusze alg morskich
2 łyżki majonezu
2 łyżki czerwonego kawioru
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 10 części.
Produkt odpowiedni dla wegan
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Wyprodukowano w Korei Południowej.
Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.
Wystarczy na około 130 szt. hosomaki lub 80 szt. california maki.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu: | |
wartość energetyczna | 1323 kJ / 316 kcal |
tłuszcz | 4,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
węglowodany | 5,3 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 47,6 g |
sól | 0,86 g |
jod | 3979 µg (2653 %)* |
*DRWS - Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia |
Rozmiar opakowania: 22 g
Waga brutto: 30 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 254 mm
Wymagana szerokość na półce - 196 mm
Wymagana głębokość na półce - 5 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl |
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl |
UWAGA
W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
Języki na opakowaniu
Cechy: