Sprawdź dostępność transportu

Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g

KOD EAN: 4001163108738
Producent: HENGLEIN
Waga brutto: 240 g
Opakowanie: Opakowanie
Kraj pochodzenia Niemcy
Rozmiar opakowania 230 g
5,19 zł22,57 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Ciasto francuskie. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Ciastka francuskie z owocami

Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
Cukier ok. 5 łyżeczek
Owoce sezonowe lub inne wybrane nadzienie

Przygotowanie:
ciasto francuskie pokroić na 24 (6 x 4) prostokąty. 8 plasterków rozłożyć na blasze, w pozostałych wyciąć środek, aby powstały ramki o szerokości ok. 1 cm. Ułożyć po 2 ramki na każdym plasterku. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem. Resztę ciasta skleić, rozwałkować i podobnie wykorzystać. Piec ok. 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudzić. Nadziewać na słodko (owocami sezonowymi, konfiturą, bitą śmietaną itp.) lub na słono (grzybami, kapustą, warzywami itp.). Piekarniki różnią się między sobą, dlatego powyższe informacje prosimy traktować jako wskazówki.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu.

1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
3. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło.
4. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
5. Jeśli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia.
6. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardzie puszyste.

Składniki

  • mąka pszenna
  • woda
  • tłuszcz palmowy
  • alkohol etylowy
  • cukier
  • sól spożywcza
  • regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Pszenica - Zawiera

Wartości odżywcze

w 100 g
Wartość energetyczna 1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g
Węglowodany 33 g
w tym cukry 2,0 g
Białko 4,9 g
Sól 0,60 g

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 230 g

Waga brutto: 240 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 52 mm
Wymagana szerokość na półce - 281 mm
Wymagana głębokość na półce - 27 mm

Rodzaj opakowania: Opakowanie

Adres producenta

Adres zwrotny

Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH

dla
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • doskonałe do domowych wypieków
  • prostokątne, na papierze do pieczenia

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem