Producent: | Gellwe |
Waga brutto: | 382 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 375 g |
Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.
Przygotuj:
- 3 jajka,
- 100 g miękkiej margaryny lub masła,
- 100 ml mleka
Forma do pieczenia 12 cm x 25 cm
1. Przygotuj ciasto
Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, margarynę i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min., aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Upiecz ciasto
Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy podłużnej o dł. 25 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170°C (bez termoobiegu) przez 45-50 min. Po 15 min pieczenia natnij ciasto wzdłuż na głębokość 1 cm.
3. I gotowe!
Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować Cukrem Pudrem Gellwe lub lukrem.
Pomysł na:
Babeczki cytrynowe z czekoladą
Nagrzej piekarnik do 180°C (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Przygotuj ciasto wg podanego powyżej sposobu, następnie dodaj kawałki czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto nakładaj do wys. 2/3 foremek. Piecz ok. 15-18 min. Upieczone babeczki pozostaw do ostygnięcia.
Słodkiego dnia :)
Naturalnie Gellwe - gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
www.gellwe.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną 72% tłuszczu i mlekiem 2% tłuszczu w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną 72% tłuszczu i mlekiem 2% tłuszczu w 1 porcji ok. 40 g | |
Wartość energetyczna | 1473 kJ/351 kcal | 589 kJ/140 kcal (7%*) |
Tłuszcz | 13,7 g | 5,5 g (8%*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,4 g | 2,6 g (13%*) |
Węglowodany | 50,8 g | 20,3 g (8%*) |
w tym cukry | 28,1 g | 11,2 g (12%*) |
Białko | 6,0 g | 2,4 g (5%*) |
Sól | 1,1 g | 0,44 g (7%*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | ||
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: W porcji po przygotowaniu (ok. 40 g):
W 100 g po przygotowaniu: 1473 / 351 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Rozmiar opakowania: 375 g
Waga brutto: 382 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 183 mm
Wymagana szerokość na półce - 130 mm
Wymagana głębokość na półce - 72 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów |
Języki na opakowaniu
Cechy: