Sprawdź dostępność transportu

Gellwe Babeczki z bananami 295 g

KOD EAN: 5900552041290
Producent: Gellwe
Waga brutto: 361 g
Opakowanie: Karton
Rozmiar opakowania 295 g
6,66 zł22,20 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania nadzienia

Babeczki czekoladowe z nadzieniem o smaku bananowym

Gellwe - Właśnie to lubię

Gellwe - Tradycja od 1985 roku
Marka Gellwe od 1985 roku tworzy produkty z myślą o swoich konsumentach. Wszystkie receptury powstają na bazie najwyższej jakości surowców.

Dlaczego nie spróbować?
Gellwe Wadowickie Kremówki Papieskie
Gellwe Babeczki z kokosem

Więcej pomysłów znajdziesz na www.gellwe.pl

Zawartość opakowania

  • 260 g mieszanki do wypieku babeczek
  • 35 g mieszanki do przygotowania nadzienia
  • 12 papierowych foremek do babeczek

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Lista zakupów:
2 jajka,
75 ml oleju,
150 ml mleka,
banan.

Przygotuj
Do sporządzenia babeczek:
2 jajka
75 ml oleju (ok. 8 łyżek)
75 ml mleka (ok. 8 łyżek)
Do sporządzenia nadzienia:
75 ml mleka (ok. 8 łyżek)
Pół banana (dojrzałego)
foremki w środku

1. Przygotuj nadzienie
Pół banana pokroić i rozgnieść widelcem. Mleko wlać do szklanki, wsypać zawartość saszetki z mieszanką do przygotowania nadzienia, wymieszać, dodać rozgniecionego banana i energicznie wymieszać całość przez ok. 1 min. Odstawić na ok. 5 min. do zgęstnienia.
2. Przygotuj ciasto
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 12 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej, mleko i dokładnie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji (ok. 1 min.).
3. Przygotuj babeczki
Połowę przygotowanego ciasta rozłożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1/2 łyżki). Na środek każdej babeczki wyłożyć po ok. 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia i przykryć pozostałym ciastem.
4. I gotowe
Babeczki wstawić natychmiast do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie 18 - 20 min (bez termoobiegu).

Polewa mleczna
Czy chcesz, żeby Twoje babeczki były jeszcze bardziej czekoladowe? Użyj do dekoracji Polewy Gellwe. Czas przygotowania tylko 5 minut.

Składniki

  • Ciasto: mąka pszenna, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; 0,2% czekolada (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat
  • Nadzienie: cukier, skrobia modyfikowana, mleko w proszku odtłuszczone, 0,5% banany liofilizowane, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: karoteny

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Mleko - Zawiera
  • Orzechy - Może zawierać
  • Soja - Zawiera
  • Pszenica - Zawiera

Dodatki

  • Barwniki sztuczne - Nie zawiera

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 295 g

Waga brutto: 361 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 211 mm
Wymagana szerokość na półce - 144 mm
Wymagana głębokość na półce - 60 mm

Rodzaj opakowania: Karton

Adres producenta

Adres zwrotny

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • domowe wypieki
  • 12 dużych babeczek
  • gotowe w 20 min.
  • bez sztucznych barwników

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem