Producent: | Frosta |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 400 g |
6,99 zł
Mieszanka warzyw z cukinią i smażonymi ziemniakami, przyprawiona bazylią i oregano. Produkt głęboko mrożony.
Pyszny przepis na warzywa!
Warzywa z pikantnym dipem pomidorowym.
Składniki: Warzywa do piekarnika (400 g), 250 ml soku pomidorowego, 5 łyżek masła, 2 łyżki ostrego sosu chili np. sriracha, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka cukru brązowego, sól
Przygotowanie:
- warzywa przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu
- wrzuć do garnka pozostałe składniki
- podgrzewaj do zgęstnienia
- dopraw solą
- warzywa podaj z przygotowanym dipem i gotowe!
100 % naturalnego smaku
Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalnie pyszne Warzywa do piekarnika - bez barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujących*. Zadbaliśmy, aby smakowały jak najlepiej! Gdy warzywa dojrzeją, są zbierane z pola i jak najszybciej zamrażane - dzięki temu na Twoim talerzu są soczyste i chrupiące. Przyprawiamy je również świeżymi ziołami zamrożonymi tuż po zbiorach. Umyte, obrane i pokrojone - tylko czekają na Twoje kulinarne, pełne smaku pomysły. FRoSTA. Smaczna i prosta.
*Czy wiesz, że...
Mrożonki nie potrzebują substancji konserwujących, dlatego w naszych Warzywach do piekarnika ich nie znajdziesz - to proste!
Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki na www.frosta.pl
Więcej inspiracji na www.frosta.pl
Czy wiesz, że...
Mrożenie pozwala zachować witaminy i wartości odżywcze zawarte w warzywach na długi czas.
Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk w białym polu kodowym.
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.
Przechowywanie w domu
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk w białym polu kodowym)
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza na 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 215 kJ/ 51 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 8,6 g |
- w tym cukry | 3,1 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 0,58 g |
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: Mikrofalówka: Do odpowiedniego naczynia wrzuć zamrożone warzywa. Podgrzewaj pod przykryciem przy mocy 600 w przez 11 minut. Przed podaniem dokładnie wymieszaj.
Piec w piekarniku: Głodny? To działamy! Sposób przygotowania jednego opakowania Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg). Zawartość opakowania umieść na blasze na papierze do pieczenia, polej 2-3 łyżkami oleju lub oliwy z oliwek. Piecz około 20 minut.
Smażyć w płytkim tłuszczu: Patelnia: Na patelnię wlej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozmiar opakowania: 400 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
FRoSTA sp. z o.o. ul. Witebska 63, 85-778 Bydgoszcz tel. 52 36 06 780 info@frosta.pl, www.frosta.pl www.facebook.com/frosta.polska www.instagram.com/frosta_pl |
FRoSTA sp. z o.o. ul. Witebska 63, 85-778 Bydgoszcz tel. 52 36 06 780 info@frosta.pl, www.frosta.pl www.facebook.com/frosta.polska www.instagram.com/frosta_pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: