Producent: | E. Wedel |
Opakowanie: | Owijka |
Rozmiar opakowania | 240 g |
Czekolada mleczna.
Polewa z czekolady to zwieńczenie niejednego ciasta. Sprawia, że wypiek nabiera jeszcze przyjemniejszego smaku. Polewę można przygotować na wiele sposobów, rozpuszczanie czekolady w kąpieli wodnej to jedna z najpopularniejszych metod.Więcej inspiracji na wykorzystanie naszej czekolady szukaj na: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza 100 g | * | |
Energia | 2227 kJ | 8 400 kJ |
Energia | 534 kcal | 2 000 kcal |
Tłuszcz | 31 g | 70 g |
w tym kwasy nasycone | 17 g | 20 g |
Węglowodany | 55 g | 260 g |
w tym cukry | 55 g | 90 g |
Błonnik | 2,7 g | - |
Białko | 6,3 g | 50 g |
Sól | 0,18 g | 6 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Inne: Pokrusz czekoladę na mniejsze kawałki, a następnie umieść w misce. Miskę z czekoladą umieść nad naczyniem z gorącą, ale nie wrzącą wodą. Czekaj, aż czekolada zacznie się rozpuszczać, co jakiś czas zamieszaj. Gdy czekolada się rozpuści, polewa jest gotowa. Możesz dodać niewielką ilość śmietanki kremówki lub masła, dzięki czemu zastygnięta polewa będzie miękka i błyszcząca.
Rozmiar opakowania: 240 g
Rodzaj opakowania: Owijka
Adres producenta | Adres zwrotny |
LOTTE Wedel sp. z o.o. ul. Zamoyskiego 28/30 03-801 Warszawa Polska, www.wedel.pl Infolinia konsumencka 801 811 011 Opłata według taryfy lokalnej |
LOTTE Wedel sp. z o.o. ul. Zamoyskiego 28/30 03-801 Warszawa Polska, www.wedel.pl Infolinia konsumencka 801 811 011 Opłata według taryfy lokalnej |
Języki na opakowaniu
Cechy: