Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 74 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 70 g |
Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany Matcha & Limonka.
Szybki sposób aby zaskoczyć bliskich pysznym, delikatnym ciastem bądź deserem z bitą śmietaną.1 porcja (47 g) zawiera: energia 591 kJ 143 kcal 7%*
Energia w 100 g 1258 kJ / 304 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Beza matcha & limonka
Składniki:
Beza: 5 białek, 250 g drobnego cukru, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 30 g białej czekolady (rozpuszczonej).
Masa śmietanowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Masy śmietanowej Matcha & Limonka Dr. Oetkera.
Do dekoracji: cząstki z 1 limonki, świeża mięta.
Przygotowanie:
Beza: Piekarnik nagrzej do 120°C (góra-dół). Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wlej białka, dodaj cukier i miksuj na wysokich obrotach do uzyskania sztywnej piany. Masa powinna być biała i gęsta. Pod koniec ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną i wymieszaj. Z masy utwórz blat o Ø ok. 22 cm, tworząc na środku wgłębienie. Bezę włóż do piekarnika i piecz w temp. 120°C przez ok. 30 min. Po tym czasie obniż temp. do 100°C i susz bezę jeszcze przez 2,5 godziny. Pozostaw ją w piekarniku do całkowitego wystudzenia. Wgłębienie w bezie posmaruj białą czekoladą. Zapobiegnie to wsiąkaniu masy śmietanowej do bezy.
Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj Masę śmietanową Matcha & Limonka i delikatnie zmiksuj. Masę wyłóż na bezę, udekoruj plasterkami limonki i świeżą miętą.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł.
1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem.
2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce.
Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm.
Zalecenia dla alergików
po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 100 g | 1 porcja = 47 g | (%*) | |
Energia | 1258 kJ | 591 kJ | 7% |
Energia | 304 kcal | 143 kcal | 7% |
Tłuszcz | 26 g | 12 g | 17% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 16 g | 7,4 g | 37% |
Węglowodany | 15 g | 6,8 g | 3% |
w tym Cukry | 13 g | 6 g | 7% |
Białko | 2 g | 1 g | 2% |
Sól | 0,09 g | 0,04 g | 1% |
Po podzieleniu masy na 12 porcji, 1 porcja = około 47 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (47 g) zawiera:
Energia w 100 g 1258 kJ / 304 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Rozmiar opakowania: 70 g
Waga brutto: 74 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 178 mm
Wymagana szerokość na półce - 128 mm
Wymagana głębokość na półce - 10 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: