Producent: | Delecta |
Waga brutto: | 560 g |
Opakowanie: | Karton |
Rozmiar opakowania | 490 g |
Wuzetka ciasto w proszku
Wuzetka Delecta to wyśmienita propozycja dla całej rodziny. Wuzetka to idealne połączenie kompozycji puszystego, o nucie czekoladowej, biszkoptu oraz waniliowego kremu, oblanego niepowtarzalną i tradycyjną polewą z ciemnej czekolady.Wuzetka ciasto w proszku
Przygotuj:
Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 100 ml przegotowanej wody, 50 ml soku owocowego, naparu herbacianego lub alkoholu
Do kremu: 250 ml mleka
Do dekoracji: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
Ciasto:
1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 x cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min.
Poncz:
1. Wymieszaj przegotowaną, ostudzoną wodę z sokiem owocowym, naparem herbacianym lub alkoholem.
Krem:
1. Do wysokiego naczynia wlej 250 ml schłodzonego mleka, wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj przez 3 min.
Składanie ciasta:
1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem. Nasącz pozostałym ponczem od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
Polewa:
1. W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem, wsyp zawartość torebki z polewą i gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając.
2. Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie.
3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.
Dobra rada:
Wuzetka z dżemem morelowym. Przygotuj dodatkowo ok. 150 g dżemu morelowego oraz do kremu 250 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł. i 50 ml schłodzonego mleka. Przygotuj ciasto i poncz wg sposobu podstawowego. Krem miksuj ze śmietanką wymieszaną z mlekiem na najwyższych obrotach przez 5 min (odłóż 5 łyżek kremu do dekoracji). Na nasączoną dolną warstwę biszkoptu wyłóż dżem morelowy, następnie krem i przykryj nasączoną górną warstwą biszkoptu. Rozprowadź polewę przygotowaną wg sposobu podstawowego na biszkopcie i udekoruj odłożonym kremem.
Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Delecta - Prosto z serca
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Wypróbuj nasze ciasta
Delecta Ciasto czekoladowe
Delecta Ciasto jogurtowe
Delecta Korzenny piernik
Zasmakuj!
Zawartość opakowania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g | Na porcję 54 g | %RWS* na porcję 54 g | |
Wartość energetyczna | 1047 kJ | 562 kJ | 7% |
Wartość energetyczna | 249 kcal | 133 kcal | |
Tłuszcz | 8,4 g | 4,5 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,4 g | 2,3 g | 12% |
Węglowodany | 38 g | 21 g | 8% |
w tym cukry | 24 g | 14 g | 15% |
Białko | 4,6 g | 2,5 g | 5% |
Sól | 0,58 g | 0,31 g | 5% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł.). | |||
ok. 1073 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji) |
Rozmiar opakowania: 490 g
Waga brutto: 560 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 212 mm
Wymagana szerokość na półce - 143 mm
Wymagana głębokość na półce - 57 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa |
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: