Producent: | Delecta |
Waga brutto: | 532 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 463 g |
Brownie czekoladowe z musem mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Delecta La Chocolatiere to sposób na to, aby Twój codzienny deser stał się niezwykły i wyrafinowany. To nie tylko radość z jedzenia, ale to także pasja i kreatywność w tworzeniu.Brownie czekoladowe z musem
Sposób przygotowania:
Przygotuj:
Do ciasta:
- 150 g margaryny
- 4 jaja
Do musu:
- 125 ml zimnego mleka
- 250 g schłodzonego serka mascarpone
1. Rozpuść margarynę. Zestaw z ognia, dodaj krople czekolady i dokładnie wymieszaj (do całkowitego rozpuszczenia kropli). Pozostaw do wystudzenia. Nastaw piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
2. Do wysokiego naczynia wbij jaja i miksuj przez 1 minutę. Dodaj zawartość torebki z ciastem i miksuj jeszcze przez 3 minuty. Na koniec dodaj wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy o średnicy 24 cm (spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, a boki wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką). Wstaw do piekarnika i piecz 25-30 minut. Pozostaw do wystudzenia. Ciasto w czasie stygnięcia lekko opada na środku.
4. Przygotuj mus: do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj serek mascarpone. Wsyp zawartość torebki i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
5. Wyłóż mus na wierzch ciasta. Nasza rekomendacja: Udekoruj wierzch ciasta startą czekoladą, płatkami czekolady lub pokruszonymi orzechami. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
Uwaga: Opakowanie nie zawiera dodatków do dekoracji.
Wypieki z pasją
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl
Zawartość opakowania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szary nalot na kroplach czekolady jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.
Zalecenia dla alergików
w 100 g produktu po przygotowaniu | |
Wartość energetyczna | 1578 kJ / 378 kcal |
tłuszcz | 24 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14 g |
węglowodany | 34 g |
w tym cukry | 26 g |
białko | 5,6 g |
sól | 0,17 g |
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w sposobie przygotowania (margaryną 72 % tł., mlekiem 2 % tł. i serkiem mascarpone). |
Rozmiar opakowania: 463 g
Waga brutto: 532 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 211 mm
Wymagana szerokość na półce - 144 mm
Wymagana głębokość na półce - 59 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
Bakalland S.A. 00-446 Warszawa, ul. Fabryczna 5 www.delecta.pl |
Bakalland S.A. 00-446 Warszawa, ul. Fabryczna 5 www.delecta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: