Producent: | Delecta |
Waga brutto: | 278 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 218 g |
Karpatka czekoladowa. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;)Przygotuj:
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30-36 % tł.
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru
Sposób przygotowania:
1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min.), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
2. Nastaw piekarnik na temp. 220°C (bez termoobiegu).
3. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min.
4. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą w tortownicy o śr. 28 cm lub na blasze o wymiarach 25x30 cm (wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką).
5. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°c piekarnika i piecz 25-30 min (każde ciasto piecz oddzielnie).
6. Po upieczeniu wystudź ciasto.
7. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę i ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji.
8. Dodaj zawartość opakowania z mieszanką do masy śmietanowej i jeszcze chwilę miksuj.
9. Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowaną masę śmietanową, przykryj górną warstwą ciasta.
10. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
11. Przed podaniem ciasto udekoruj cukrem pudrem.
Wypróbuj
Delecta Karpatka z nutą wanilii
Więcej inspiracji szukaj na delektujemy.pl
Dobra strona wypieków
Zawartość opakowania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 64 g | %RWS* na porcję 64 g | |
Wartość energetyczna | 1385 kJ | 881 kJ | 11 % |
Wartość energetyczna | 334 kcal | 212 kcal | 11 % |
Tłuszcz | 26 g | 17 g | 24 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14 g | 9,1 g | 46 % |
Węglowodany | 18 g | 12 g | 4 % |
w tym cukry | 7,1 g | 4,6 g | 5 % |
Białko | 5,9 g | 3,8 g | 8 % |
Sól | 0,19 g | 0,12 g | 2 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w sposobie przygotowania (jajami, margaryną 72 % tł., śmietanką 30 % tł. i cukrem pudrem). | |||
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1018 g produktu po przygotowaniu (16 porcji). |
Rozmiar opakowania: 218 g
Waga brutto: 278 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 212 mm
Wymagana szerokość na półce - 144 mm
Wymagana głębokość na półce - 58 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl |
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: