Kraj pochodzenia: | Egipt |
Warzywo o specyficznym i niepowtarzalnym ostrym smaku. Uprawia się go od
ponad 5 tys. Lat. Ceni się go za walory smakowe, odżywcze a także
lecznicze.
Działa tonizująco i odmładzająco. Substancje czynne
zawarte w ostrym olejku eterycznym o charakterystycznym zapachu działają
jak antybiotyk i aktywizują komórki.
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies