Opis
Ciasto Czekoladowo serowe - ciasto czekoladowe 31% z masą serową 29,9% i kremem budyniowym 33,5%
Składniki
twaróg półtłusty (23,8%): [MLEKO pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej], JAJA kurze, mieszanka wypiekowa (16,1%): [cukier, mąka PSZENNA, czekolada w proszku 15% (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu), skrobia PSZENNA, skrobia modyfikowana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, MLEKO w proszku pełne, substancje spulchniające: E450, E500; sól, emulgatory: E475, E471; stabilizatory: E466, E412; aromat], woda, olej rzepakowy, margaryna: [tłuszcz palmowy, woda, emulgatory: E471, E322; regulator kwasowości E330, aromat, barwnik E160a], masło (z MLEKA), cukier, cukier puder, mieszanka do przygotowania kremu: [cukier, skrobia modyfikowana E1422, pełne MLEKO w proszku, substancje żelujące: E516, E339, E450; substancja zagęszczająca E401, sól, aromat, barwniki: E101, E160a], ciemna posypka: [cukier, całkowicie uwodornione tłuszcze roślinne z ziaren palmowych, odtłuszczone kakao w proszku 16 %, emulgator E322, syrop glukozowy, aromaty], posypka: [cukier, całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, MLEKO odtłuszczone w proszku 8%, LAKTOZA, emulgator E322, syrop glukozowy, substancja glazurująca E904, aromat], mąka ziemniaczana, spirytus, kakao (0,5%), polewa kakaowa: [kakao w proszku 30% (cukier, kakao w proszku), syrop glukozowy, woda, cukier, substancje zagęszczające: E440, E407; regulator kwasowości E270, substancja konserwująca E202, aromaty], cytryna, aromat. Może zawierać: ORZESZKI ziemne, SOJĘ, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, nasiona SEZAMU.
Wartości odżywcze |
|
W 100 g gotowego produktu |
Wartość energetyczna |
1536 |
|
369 |
Tłuszcz |
24 |
Kwasy |
9.8 |
Cukry |
23 |
Błonnik |
0.7 |
Białko |
7.8 |
Sól |
0.32 |
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Rzeszówdis Sp. z o.o., ul. Rejtana 69, 35-959 Rzeszów |
Rzeszówdis Sp. z o.o., ul. Rejtana 69, 35-959 Rzeszów |