Producent: | Britta |
Waga brutto: | 506 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 500 g |
Ryż jaśminowy.
Trzymacie Państwo w rękach Ryż Jaśminowy marki Britta, którego gatunek wywodzi się z malowniczych północno-wschodnich prowincji Tajlandii. Znany jest jako "tajski pachnący ryż" - za sprawą charakterystycznego aromatu, wydzielającego się delikatną nutą podczas gotowania. Ta odmiana ryżu znana jest ze smukłego, długiego i śnieżnobiałego jak kwiaty jaśminu ziarna. Ryż jest zawsze sypki i nigdy się nie skleja. Naturalnie subtelny aromat współgra z potrawami kuchni tajskiej i azjatyckiej oraz z daniami owoców morza i drobiu.Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli
Danie dla 2 osób.
Składniki:
100 g Ryżu Jaśminowego marki Britta, 2 sztuki polędwiczek wieprzowych, 200 ml śmietany lub jogurtu, 100 g sera gorgonzola, czerwony rozmarynu, 3 ząbki pieprz, oliwa z oliwek, 3 gałązki czosnku, sól, pieprz do smaku.
Sposób przyrządzania:
Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek i marynuj przez 2 godziny. Ryż jaśminowy marki Britta ugotuj w osolonej wodzie. Sos: szklankę śmietany lub jogurtu wlej do rondelka, dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu. Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w plastry polędwiczki oraz porcje ryżu jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.
Gwarancja jakości
Ryż jest naszą pasją. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty spełniły oczekiwania. Ryże marki Britta twoje to najwyższej jakości surowiec pochodzący ze specjalnie wyselekcjonowanych plantacji.
Jakość Britta
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza Na 100 g | Wartość odżywcza W porcji 50 g | %RWS* | |
Wartość energetyczna | 1472 kJ / 347 kcal | 736 kJ / 174 kcal | 9 % |
Tłuszcz, w tym: | 0,7 g | 0,4 g | 1 % |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 1 % |
Węglowodany, w tym: | 76 g | 38 g | 15 % |
cukry | 0,2 g | 0,1 g | 0 % |
Błonnik | 2,2 g | 1,1 g | - |
Białko | 7,7 g | 3,9 g | 8 % |
Sól | 0,03 g | 0,02 g | 0 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 10 porcji produktu. | |||
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: Porcja 50 g
% RWS*
w 100 g 1472 kJ / 347 kcal 18 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Gotować we wrzątku: 1 100 g ryżu zalać wrzącą osoloną wodą w stosunku 1:2. 2 Gotować na słabym ogniu przez ok. 15 minut. 3 Po ugotowaniu osączyć i opłukać ryż krótko zimną wodą.
Rozmiar opakowania: 500 g
Waga brutto: 506 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 139 mm
Wymagana szerokość na półce - 93 mm
Wymagana głębokość na półce - 51 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ul. Wiertnicza 70, 02-952 Warszawa tel. (22) 6517904 Zakład Produkcyjny: ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna www.britta.pl Uwagi i sugestie: marketing@britta.pl |
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ul. Wiertnicza 70, 02-952 Warszawa tel. (22) 6517904 Uwagi i sugestie: marketing@britta.pl www.britta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: