Producent: | Britta |
Waga brutto: | 428 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 100 g |
Liczba jednostek: | 4 |
Ryż jaśminowy w torebkach.
Trzymacie państwo w rękach ryż jaśminowy marki Britta, którego gatunek wywodzi się z malowniczych północno-wschodnich prowincji Tajlandii. Znany jest jako „tajski pachnący ryż” - za sprawą charakterystycznego aromatu, wydzielającego się delikatną nutą podczas gotowania. Ta odmiana ryżu znana jest ze smukłego, długiego i śnieżnobiałego jak kwiaty jaśminu ziarna. Ryż jest zawsze sypki i nigdy się nie skleja. Naturalnie subtelny aromat współgra z potrawami kuchni tajskiej i azjatyckiej oraz z daniami z owoców morza i drobiu. Jest propozycją dla znawców kuchni klasycznej jak i dla szukających nowych smaków i inspiracji kulinarnych.Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli
Danie dla 2 osób.
Składniki:
1 torebka Ryżu Jaśminowego marki Britta, 2 sztuki polędwiczek wieprzowych, 200 ml śmietany lub jogurtu, 100 g sera gorgonzola, czerwony pieprz, oliwa z oliwek, 3 gałązki rozmarynu, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku.
Sposób przyrządzania:
Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek i marynuj przez 2 godziny. Ryż Jaśminowy marki Britta ugotuj w osolonej wodzie. Sos: szklankę śmietany lub jogurtu wlej do rondelka, dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu. Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w plastry polędwiczki oraz porcję Ryżu Jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.
Jakość Britta
Britta - wysmakowana w każdym ziarenku
Britta Ryż biały - Wyróżnia się śnieżnobiałym kolorem i delikatnym aromatem. Doskonały do dań kuchni tradycyjnej, sałatek i przystawek.
Britta Ryż brązowy - Zwany naturalnym o wyjątkowych wartościach odżywczych. Doskonały do dań mięsnych, z sosami oraz typu casserole.
Britta Ryż Basmati - Szlachetny gatunek ryżu o urzekającej aromatycznej nucie. Doskonały do dań z ryb, drobiu i mięsa.
Britta Ryż Parboiled - Ryż termicznie preparowany o złocistych ziarnach. Doskonały do pieczeni, ryb oraz potraw z warzyw.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza Na 100 g | Wartość odżywcza W porcji 50 g | %RWS* | |
Wartość energetyczna | 1472 kJ/347 kcal | 736 kJ/174 kcal | 9 % |
Tłuszcz, w tym: | 0,7 g | 0,4 g | 1 % |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 1 % |
Węglowodany, w tym: | 76 g | 38 g | 15 % |
cukry | 0,2 g | 0,1 g | 0 % |
Błonnik | 2,2 g | 1,1 g | - |
Białko | 7,7 g | 3,9 g | 8 % |
Sól | 0,03 g | 0,02 g | 0 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000kcal). | |||
Opakowanie zawiera 8 porcji produktu. | |||
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: Porcja 50 g
% RWS*
w 100 g 1472 kJ/347 kcal (18 %) % RWS*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Gotować we wrzątku: 1. Torebkę włożyć do 1 litra gotującej się, osolonej wody. 2. Gotować na słabym ogniu przez ok. 15 minut. 3. Po ugotowaniu osączyć i opłukać torebkę krótko zimną wodą.
Rozmiar opakowania: 100 g
Waga brutto: 428 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 171 mm
Wymagana szerokość na półce - 141 mm
Wymagana głębokość na półce - 43 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Ul. Wiertnicza 70; 02-952 Warszawa Zakład Produkcyjny: Ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna |
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Ul. Wiertnicza 70; 02-952 Warszawa www.britta.pl Uwagi i sugestie: marketing@britta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: