Producent: | Britta |
Waga brutto: | 426 g |
Opakowanie: | Karton |
Rozmiar opakowania | 100 g |
Liczba jednostek: | 4 |
Ryż brązowy.
Trzymacie Państwo w rękach Ryż Brązowy marki Britta, który jest jednym z najmniej przetworzonych i najbardziej wartościowych ryżów na świecie. Z ziarna usuwa się jedynie jego zewnętrzne okrywy, zachowuje zarodek i warstwę przylegająca do nasiona, dzięki czemu zachowuje więcej składników odżywczych. Ryż Brązowy gotuje się nieco dłużej a ugotowany ma lekko kleistą strukturę. Cenią go konsumenci zdrowej żywności i wegetarianie. Polecany do potraw mięsnych, dań z sosami oraz dań typu casserole.Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu
Danie dla 2 osób.
Składniki:
1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta, 2 filety z tuńczyka, 50 g marynowanych kaparów, 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego, 1 cytryna, ok. 100 ml oliwy z oliwek, sól, pieprz, bazylia do dekoracji.
Sposób przyrządzania:
Opłucz filety z tuńczyka, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Nagrzej piekarnik do temperatury 160 °C. Piecz przez około 35 minut. Ugotuj Ryż Brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu. Sos: kapary drobno posiekaj. Śmietanę lub jogurt gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Wrzucaj kapary, delikatnie mieszając. Dopraw pieprzem i limonką do smaku. Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami z cytryny oraz listkami bazylii.
Jakość Britta
Britta - wysmakowana w każdym ziarenku
Britta Ryż biały - Wyróżnia się śnieżnobiałym kolorem i delikatnym aromatem. Doskonały do dań kuchni tradycyjnej, sałatek i przystawek.
Britta Ryż Basmati - Szlachetny gatunek ryżu o urzekającej aromatycznej nucie. Doskonały do dań z ryb, drobiu i mięsa.
Britta Ryż jaśminowy - Śnieżnobiały ryż o smukłych ziarnach. Doskonały do potraw kuchni klasycznej i azjatyckiej.
Britta Ryż Parboiled - Ryż termicznie preparowany o złocistych ziarnach. Doskonały do pieczeni, ryb oraz potraw z warzyw.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza Na 100 g | Wartość odżywcza W porcji 50 g | %RWS* | |
Wartość energetyczna | 1500 kJ/354 kcal | 750 kJ/177 kcal | 9 % |
Tłuszcz, w tym: | 3,2 g | 1,6 g | 2 % |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0,4 g | 2 % |
Węglowodany, w tym: | 72 g | 36 g | 14 % |
cukry | 0,7 g | 0,4 g | 0 % |
Błonnik | 3,1 g | 1,6 g | - |
Białko | 7,7 g | 3,9 g | 8 % |
Sól | 0,03 g | 0,02 g | 0 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 8 porcji produktu. | |||
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: Porcja 50 g
% RWS*
w 100 g 1500 kJ/354 kcal (18 %) % RWS*
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Gotować we wrzątku: 1. Torebkę włożyć do 1 litra gotującej się, osolonej wody. 2. Gotować na słabym ogniu przez ok. 30-35 minut. 3. Po ugotowaniu osączyć i opłukać torebkę krótko zimną wodą.
Rozmiar opakowania: 100 g
Waga brutto: 426 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 171 mm
Wymagana szerokość na półce - 141 mm
Wymagana głębokość na półce - 44 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Ul. Wiertnicza 70; 02-952 Warszawa Zakład Produkcyjny: Ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna |
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Ul. Wiertnicza 70; 02-952 Warszawa www.britta.pl Uwagi i sugestie: marketing@britta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: