Producent: | Balviten |
Waga brutto: | 550 g |
Opakowanie: | Karton |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 500 g |
Koncentrat do wypieku chleba
Przepis na wypiek chleba z mix-u Piekarz
Metoda tradycyjna:
Składniki: 500 g mix-u Piekarz, około 440 ml ciepłej wody (około 30°C), 2 łyżki oleju, 20 g cukru, 7 g drożdży instant lub 20-30 g drożdży świeżych, 5 g soli.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez około 5 min). Gotowe ciasto wylać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczkę i pozostawić w ciepłym miejscu (temp. około 25°C) na około 45 min. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem foremki do rozgrzanego piekarnika posmarować ciasto wodą. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Od razu po upieczeniu wyjąć chleb z foremki.
Metoda w piecyku automatycznym:
Składniki: 500 g mix-u Piekarz, 380-400 ml ciepłej wody (około 30°C), 40 g oleju, 20 g cukru, 7 g drożdży instant lub 20 g drożdży świeżych, 5 g soli.
Do piecyka wsypać mix-Piekarz oraz resztę składników i uruchomić program „gluten-free". Po około 2 godzinach wyjąć gotowy chleb - dotyczy Piecyka Panasonic, w przypadku innych piecyków należy uruchomić standardowy 3 godzinny program do wypieku chleba.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna | 1490 kJ / 356 kcal |
tłuszcz: | 0,3 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g |
węglowodany: | 85 g |
- w tym cukry | 3,9 g |
błonnik | 2,7 g |
białko | 0,74 g |
sól | 0,16 g |
Rozmiar opakowania: 500 g
Waga brutto: 550 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 210 mm
Wymagana szerokość na półce - 145 mm
Wymagana głębokość na półce - 49 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice Zakład produkcyjny: ul. Wincentego Witosa 5A 32-851 Jadowniki |
Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice Tel. +48 32 220 14 14 / 15 Faks +48 32 441 63 23 www.balviten.com |
Języki na opakowaniu