Producent: | Balviten |
Waga brutto: | 520 g |
Opakowanie: | Opakowanie wielokrotnie zamykane |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 500 g |
Koncentrat do wypieku chleba.
Przepis na wypiek chleba z Extra koncentratu mąki krakowskiej bezglutenowej
Metoda tradycyjna:
Składniki:
- ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g
- ciepła woda - ok. 440 ml
- olej - 2 łyżki
- cukier - 20 g
- drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych
- sól - 5 g
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez ok. 5 min).
2. Gotowe ciasto wlać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (temp. około 25°C) na około 45 min.
3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem foremki do rozgrzanego piekarnika posmarować ciasto wodą.
4. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Od razu po upieczeniu wyjąć chleb z foremki.
Metoda w piecyku automatycznym:
Składniki:
- ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g
- ciepła woda - 380-400 ml
- olej - 40 g
- cukier - 20 g
- drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych
- sól - 5 g
1. Do piecyka wsypać ekstra koncentrat mąki krakowskiej oraz resztę składników i uruchomić program „gluten-free".
2. Po ok. 2 godzinach wyjąć gotowy chleb - dotyczy piecyka Panasonic, w przypadku innych piecyków należy uruchomić standardowy 3-godzinny program do wypieku chleba.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1490 kJ / 356 kcal |
Tłuszcz: | 0,3 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g |
Węglowodany: | 85 g |
- w tym cukry | 3,9 g |
Błonnik | 2,7 g |
Białko | 0,74 g |
Sól | 0,16 g |
Rozmiar opakowania: 500 g
Waga brutto: 520 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 265 mm
Wymagana szerokość na półce - 157 mm
Wymagana głębokość na półce - 68 mm
Rodzaj opakowania: Opakowanie wielokrotnie zamykane
Adres producenta | Adres zwrotny |
Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice |
Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice |
Języki na opakowaniu
Cechy: