Sprawdź dostępność transportu

Bakoma Jogurt naturalny gęsty 370 g

KOD EAN: 5900197002595
Producent: Bakoma
Waga brutto: 384 g
Opakowanie: Pot
Rozmiar opakowania 370 g
4,19 zł11,32 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 3,29 zł

Informacje o produkcie

Opis

Jogurt naturalny gęsty 2,8 % tłuszczu.

Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma swoją wyjątkową gęstość zawdzięcza temu, że tworzony jest sposobem zbliżonym do tradycyjnej metody wytwarzania jogurtu, stosowanego w krajach południowo-wschodniej Europy - ojczyzny jogurtu. Nasz Gęsty nalewany jest do opakowania w formie płynnej, a następnie, dzięki działaniu miliardów bakterii, w sposób naturalny gęstnieje w kubku.

Bez mleka w proszku.

Przechowywanie

Należy spożyć do: data i nr partii na wieczku.
Przechowywać w temp.: od +2°C do +6°C.

Składniki

  • mleko
  • żywe kultury bakterii jogurtowych (10⁸ jtk/g)*: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus thermophilus oraz L. acidophilus LA5 i Bifidobacterium lactis BB12
  • *Żywe kultury jogurtowe poprawiają trawienie zawartej w produkcie laktozy u osób mających trudności z jej trawieniem

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Mleko - Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g jogurtu
Wartość energetyczna 243 kJ / 58 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
Węglowodany 4,9 g
w tym cukry 4,9 g
Białko 3,3 g
Sól 0,11 g

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 370 g

Waga brutto: 384 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 118 mm
Wymagana szerokość na półce - 95 mm
Wymagana głębokość na półce - 95 mm

Rodzaj opakowania: Pot

Adres producenta

Adres zwrotny

BAKOMA Sp. z o.o.,
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia 801 340 600
www.bakoma.pl
BAKOMA Sp. z o.o.,
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia 801 340 600
www.bakoma.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • zawiera bakterie probiotyczne - ponad 30 miliardów bakterii w opakowaniu
  • *poprawia trawienie
  • 2 składniki: mleko, żywe kultury bakterii
  • firma polska
  • *żywe kultury jogurtowe poprawiają trawienie zawartej w produkcie laktozy u osób mających trudności z jej trawieniem

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem