Producent: | Appetita |
Waga brutto: | 18 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 15 g |
Cynamon mielony
Domowe sposoby na...Jabłecznik z bezą
Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej,
- kostka masła,
- 3/4 szklanki cukru,
- 4 żółtka,
- aromat śmietankowy,
- 1 kg duszonych jabłek,
Produkty Domowe Sekrety:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 czubata łyżeczka cynamonu
Beza:
- 4 białka,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki cukru
Sposób przygotowania
Zagnieść ciasto z podanych składników, zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na ok. 3 godziny. Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce i podzielić na 3 części. Pierwszą część ułożyć na blasze. Następnie wyłożyć na nią duszone jabłka, posypać cynamonem. Pokryć całość drugą częścią startego ciasta. Ubić pianę, dodać do niej cukier i mąkę, wyłożyć na ciasto. Resztą ciasta posypać całość jak kruszonką. Piec ok. 60 minut w temp. 180°C.
Apetyczne przepisy www.domowesekrety.pl
Przechowywać w suchym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 15 g
Waga brutto: 18 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 149 mm
Wymagana szerokość na półce - 115 mm
Wymagana głębokość na półce - 5 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Colian sp. z o.o. ul. Zdrojowa 1 62-860 Opatówek |
Colian sp. z o.o. ul. Zdrojowa 1 62-860 Opatówek www.domowesekrety.pl www.colian.pl |
Języki na opakowaniu
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies