Producent: | Zott |
Opakowanie: | Opakowanie |
Rozmiar opakowania | 1 kg |
Ser twarogowy homogenizowany.
Sernik tradycyjny
Składniki
1 kg Twarogu Sernikowego Zott Primo,
9 jaj, 150 g masła,
1½ szklanki cukru,
3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia, garść orzechów, garść rodzynek.
Przygotowanie
- Oddzielić białka od żółtek. Masło stopić i schłodzić. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać Twaróg Sernikowy Zott Primo i powoli wymieszać.
- Rodzynki sparzyć wrzątkiem i pozostawić do ostygnięcia. Do masy serowej powoli dodawać masło stale mieszając. Na końcu wsypać rodzynki.
- Białka ubić na sztywną pianę. Dodać je do masy serowej, a potem mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać.
- Okrągłą blachę do ciasta (Ø 24 cm) wysmarować masłem i posypać mąką. Wylać na nią masę serową wraz z orzechami.
- Piec w piekarniku w temp. 170 °C przez około godzinę. Pozostawić w nim ciasto aż do wystygnięcia.
www.zott-primo.pl
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.
Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: | |
wartość energetyczna | 417 kJ/99 kcal |
tłuszcz | 4,0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,0 g |
węglowodany | 4,0 g |
- w tym cukry | 4,0 g |
białko | 10,9 g |
sól | 0,17 g |
Rozmiar opakowania: 1 kg
Rodzaj opakowania: Opakowanie
Adres producenta | Adres zwrotny |
Zott Polska Sp. z o.o. ul. Chłodnicza 6 45-315 Opole |
Zott Polska Sp. z o.o. ul. Chłodnicza 6 45-315 Opole |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies