Producent: | Yummity |
Waga brutto: | 240 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 205 g |
Mieszanka do upieczenia muffin wiśniowych z nasionami chia.
Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian.Znak przekreślonego kłosa - PL-106-013
Certyfikacja: AGRO BIO TEST Sp. z o.o., PL-EKO-07-12909
Deser z galaretki mango
20 min.
6 porcji
Przygotuj
- 1 opakowanie Muffiny Wiśnia
- 400 ml mleczka kokosowego 20-22% tłuszczu, mocno schłodzonego
- 3 łyżki ksylitolu lub dowolnego cukru
- 850 g pulpy z mango bez cukru
- 1 łyżka agar agar
- 1 kostka gorzkiej czekolady do dekoracji
- Pucharki do deserów
Przygotowanie
1. Muffiny przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu. Ostudź je, a następnie pokrój każdą z nich na 4 części.
2. Agar agar rozpuść w 20 ml wody i dodaj do garnka z pulpą z mango. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Masę rozlej do pucharków. Ostudź.
3. Twardą część mleczka kokosowego ubij mikserem. Pod koniec ubijania dodaj ksylitol lub inny cukier. Ubitą masę wstaw do lodówki do czasu serwowania deseru.
4. Gdy galaretka stężeje, wrzuć po 6 cząstek muffinek do każdego pucharka, zalej ubitą pianką z mleczka kokosowego i udekoruj startą na tarce czekoladą.
Ciasto z wiśniami i czekoladą
35 min.
10 porcji
Przygotuj
- 1 opakowanie Muffiny Wiśnia
- 50 g gorzkiej czekolady
- Forma do pieczenia: 25x11x7 cm
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do 200°C (góra - dół). Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu - nie piecz.
2. Czekoladę pokrój w drobną kostkę, a następnie dodaj ją do ciasta i wymieszaj całość łyżką.
3. Ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piecz przez około 30 minut. Ciasto jest gotowe, gdy włożona do niego wykałaczka pozostaje sucha.
5. Ciasto krój po wystudzeniu.
Yummity to wiele pomysłów na wegetariańskie posiłki.
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: | |
wartość energetyczna | 1597 kJ / 378 kcal |
tłuszcz | 5,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
węglowodany | 69 g |
w tym cukry | 31 g |
błonnik | 7,2 g |
białko | 9,0 g |
sól | 0,28 g |
wapń | 203,6 mg (25%)** |
żelazo | 4,53 mg (32%)** |
**DRWS - Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia: Przygotuj: 2 jajka, 60 ml wody, 60 ml oleju, foremki do muffinek 1. Piekarnik rozgrzej do 200°C (góra-dół, bez termoobiegu). Foremkę nasmaruj olejem. 2. Do miski wbij jajka, dodaj wodę oraz olej, a następnie miksuj przez minutę. 3. Wsyp mieszankę i miksuj całość przez kolejną minutę. 4. Ciasto rozlej do 1/2 wysokości foremek, włóż do piekarnika i piecz przez około 15 minut. Tip: Dla wzbogacenia smaku muffin użyj rozpuszczonego oleju kokosowego.
Rozmiar opakowania: 205 g
Waga brutto: 240 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 179 mm
Wymagana szerokość na półce - 148 mm
Wymagana głębokość na półce - 40 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl |
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: