Producent: | Yummity |
Waga brutto: | 306 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 275 g |
Mieszanka do upieczenia ciasta brownie.
Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian.Znak przekreślonego kłosa - PL-106-011
Certyfikacja: AGRO BIO TEST Sp. z o.o., PL-EKO-07-12909
Deser czekoladowy
50 min. + chłodzenie
5-10 porcji
Przygotuj
- 1 opakowanie Ciasto brownie
- 400 ml mleczka kokosowego 20-22% tłuszczu, mocno schłodzonego
- 3 łyżki ksylitolu
- 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
- 4 łyżki wiórek kokosowych
- Dowolne świeże owoce i orzechy
- Pucharki do lodów
Przygotowanie
1. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu i upiecz. Ostudź.
2. Twardą część mleczka kokosowego ubij mikserem. Pod koniec dodaj ksylitol i sok z limonki. Do ubitej masy dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj całość łyżką. Włóż na 1 godzinę do lodówki.
3. Ostudzone ciasto brownie rozkrusz w misce.
4. Do pucharków na przemian wkładaj pokruszone brownie, masę kokosową, orzechy i owoce.
5. Ilość porcji uzależniona będzie od wielkości serwowanych deserków.
Czekoladowe muffinki
20 min.
13 sztuk
Przygotuj
- 1 opakowanie Ciasto brownie
- 100 ml oleju
- 100 ml wody
- 13 foremek na babeczki
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do 200°C (góra - dół). Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu.
2. Ciasto przelej równomiernie do foremek na babeczki.
3. Piecz przez około 15 minut. Ciasto jest gotowe, gdy włożona do niego wykałaczka pozostaje sucha.
Yummity to wiele pomysłów na wegetariańskie posiłki.
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: | |
wartość energetyczna | 1544 kJ / 365 kcal |
tłuszcz | 3,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 47 g |
błonnik | 4,5 g |
białko | 8,2 g |
sól | 0,60 g |
wapń | 356,1 mg (45%)** |
magnez | 104,1 mg (28%)** |
żelazo | 7,8 mg (56%)** |
**DRWS - Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia: Przygotuj: 3 jajka, 110 ml wody, 100 ml oleju, forma 24x24 cm 1. Piekarnik rozgrzej do 180°C (góra-dół, bez termoobiegu). Blachę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia. 2. Do miski wbij jajka, dodaj wodę i olej. Miksuj przez 1 minutę. 3. Wsyp zawartość opakowania i i miksuj całość przez kolejną minutę. 4. Masę wylej do formy, włóż do piekarnika i piecz przez około 35-40 minut. Tip: Dla wzbogacenia smaku brownie, do surowego ciasta możesz dodać kawałki gorzkiej czekolady.
Rozmiar opakowania: 275 g
Waga brutto: 306 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 178 mm
Wymagana szerokość na półce - 148 mm
Wymagana głębokość na półce - 41 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl |
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: