Producent: | Wiodąca Marka |
Waga netto/ilość: | 400 g |
Filety z morszczuka (Merluccius capensis/Merluccius paradoxus), jakość bez ości*. *Jakość bez ości – pomimo podjęcia najwyższych starań w celu usunięcia wszystkich ości pojedyncze ich ilości wyjątkowo mogą się znaleźć w produkcie. Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać ponownie. Obszar połowu: południowo - wschodni Atlantyk (FAO 34) Metoda produkcji: złowione. Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki.
Nie rozmrażać przed przygotowaniem. Spożyć po obróbce termicznej.
Patelnia: smażyć na mieszaninie masła i oliwy przez 4- 5 minut z każdej strony na dużym ogniu. Następnie ogrzewać jeszcze na małym ogniu przez około 2- 3 minuty, przewracając od czasu do czasu.
Bulion: filety włożyć do zimnego bulionu. Doprowadzić od wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Kuchenka mikrofalowa: umieścić filet w naczyniu odpowiednim do ogrzewania w kuchence mikrofalowej, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ogrzewać przez około 6- 8 minut przy wysokiej mocy (dotyczy ogrzewania porcji 400 g filetów).
Piekarnik: po rozgrzaniu piekarnika, piec przez 25 minut w temperaturze 200ºC dodatkiem masła i oliwy z oliwek.
Lodówka: 24 godziny; półka na lód (-6°C): 3 dni; zamrażarka (-18°C): do daty minimalnej trwałości.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||||||||
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o., ul. Jutrzenki 137, 02-231 Warszawa |
Scamark Polska Sp. z o.o./ul. Jutrzenki 156/02-231 Warszawa |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies