Opis
Owoce morwy białej kształtem przypominają jeżyny. Zwykle są kojarzone jako pożywienie dla gąsienic jedwabnika morwowego, jednak sąuznane przez ludzi. Taka przekąska to roślinny skarb - dzięki swym właściwościom zdrowotnym i bogactwem elementów odżywczych. Owoce morwy posiadają wyjątkowo słodki smak, dzięki zawartości glukozy, fruktozy, sacharozy i kwasów naturalnych. Mimo to są niskokaloryczne, więc spokojnie mogą po nie sięgać osoby chorujące na cukrzycę czy będące na diecie. Zawierają na dodatek dużą liczba flawonoidów, czyli związków eliminujących wolne rodniki, stąd ich działanie przeciwnowotworowe.
Przechowywanie
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze |
|
W 100 g gotowego produktu |
Wartość energetyczna |
1442 |
|
340 |
Tłuszcz |
1.5 |
Cukry |
38 |
Błonnik |
5 |
Białko |
4.2 |
Sól |
0.02 |
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Witpak Sp. Z o.o. sp. K. ul. Chałubińskiego 13, 25-619 Kielce |
Witpak Sp. Z o.o. sp. K. ul. Chałubińskiego 13, 25-619 Kielce |