Mąka jaglana z założenia nie zawiera glutenu w składnikach. Jest też mąką bardzo zdrową i uznawaną za niealergizującą więc naprawdę warto ją wykorzystywać w kuchni. Wypieki z mąki jaglanej są podobne w strukturze do wypieków pszennych, więc taka mąka idealnie sprawdzi się jako zdrowa alternatywa dla zwykłej mąki pszennej. Mąka jaglana ma podobne właściwości co kasza jaglana - odśluzowuje organizm (dlatego poleca się ją podczas infekcji), odkwasza organizm, jest antyoksydantem i jest bardzo lekkostrawna. Zawiera białko, żelazo, magnez, witaminy i aminokwasy.
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Witpak Sp. Z o.o. sp. K. ul. Chałubińskiego 13, 25-619 Kielce | Witpak Sp. Z o.o. sp. K. ul. Chałubińskiego 13, 25-619 Kielce |
Cechy:
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies