Producent: | Albi |
Opakowanie: | towar spełnia normę PN-EN 1860-2:2006 |
Sposób użycia: 1. na dnie rozna ułóż piramidkę z węgla drzewnego, wielkości odpowiedniej do urządzenia oraz zależnej od ilości i rodzajów produktów przeznaczonych do pieczenia. 2. rozpal węgiel drzewny uzywjąc specjalnej bezpiecznej podpałki. Czynność tęwykonaj zgodnie z instrukcja podaną przez producenta podpałki zachowując nalezną ostrożność. 3. po około 10-15 min , gdy węgiel rozżarzy się rozłóż go równomiernie na dnie rożna i uzupełnij jego ubytek lub niedostatek. 4. pieczenie produktów rozpocznij dopiero wtedy, gdy rozżarzony węgiel pokryje się cięką warstwą popiołu. jest to znak,że osiągnięta została odpowiednia temperatura do pieczenia. Uwaga! po rozpaleniu grilla nie uzywać dodatkowej rozpałki. do rozpalania lub ponownego zapaenia węgla drzewnego nie wolno stosować łatwopalncyh substancji, np. benzyny, spirytusu itp. w przypadku eksploatacji rożna w pomieszczeniu zamknietym należy zapewnić odciąg dymu na zewnątrz. podczas pieczenia nie dopuszczać do rożna małych dzieci.
produkt higroskopijny. Przechowywac w suchym, chłodnym i zadaszonym miejscu. Przechowywanie w wysokich temperaturach może doprowadzić do zmniejszenia ciężaru właściwego produktu. Do rozpalania zalecane są rozpałki ze znakiem
Adres producenta | Adres zwrotny |
dystrybutor Albi Sp. Z o.o. Kraków | dystrybutor Albi Sp. Z o.o. Kraków |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies