Producent: | Warzywko |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 200 g |
Przyprawa warzywna do potraw uniwersalna
Warzywko wyśmienicie nadaje się do zup, sosów oraz dań mięsnych, rybnych i warzywnych.Zapiekane kolorowe warzywa
Składniki potrawy: 1 koper włoski, 100 g małych pomidorków, 1 cukinia, 100 g zielonych szparagów, ½ szklanki zielonych oliwek Podravka, 150 g liści szpinaku, 3 jajka, 4 łyżki śmietany, 1 łyżka Warzywka, 3 łyżki masła, 40 g tartego sera, oliwa z oliwek.
Przygotowanie: Koper włoski oczyścić i pokroić na cząstki, krótko podsmażyć na oliwie z oliwek. Cukinię pokroić w plastry. Dodać razem ze szparagami do kopru, zamieszać i lekko podsmażyć. Na koniec dodać przekrojone na ćwiartki małe pomidorki i liście szpinaku. Doprawić Warzywkiem. Śmietanę zmieszać z jajkami i tartym serem. Zalać warzywa, wymieszać i krótko podsmażyć. Przed podaniem posypać natką pietruszki i dodać zielone oliwki Podravka.
Smacznego!
Warzywko
Najwarzywniejsze w kuchni
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze otoczenia.
Sposób przyrządzania:
Dodać 1-2 łyżki Warzywka na 1 litr wywaru, a do sosów i innych dań według własnych upodobań. Po użyciu Warzywka większość potraw nie wymaga dosalania.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
w 100 g: | |
Wartość energetyczna: | 490 kJ/116 kcal |
tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 15 g |
błonnik | 3,4 g |
białko | 6,9 g |
sól | 67 g |
Rozmiar opakowania: 200 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres dystrybutora | Adres zwrotny |
Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa Polska |
Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa Polska +48 22 427-30-10 podravka@podravka.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: