Producent: | Podravka |
Rozmiar opakowania | 60 g |
Danie mięsne
Gulasz
Dodaj: 400 g karkówki, 1 cebulę.
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 350 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć 10 min pokrojoną w kostkę karkówkę z cebulą, dodać 150 ml wody i gotować pod przykryciem 20 min. Dodać przygotowaną przyprawę, wolno dusić na małym ogniu przez kolejne 10 min do uzyskania gęstego sosu.
Rekomendacja Vegety: Dla podkreślenia smaku pod koniec gotowania dodać łyżkę masła. Aby skrócić czas gotowania można użyć polędwiczki wieprzowej. Do gulaszu można dodać pokrojone pieczarki, posypać natka pietruszki.
Danie wege
Gulasz warzywny
Dodaj: 500 g warzyw, 50 g pieczarek, 200 g passaty pomidorowej.
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 400 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć warzywa pokrojone w kostkę (bakłażana, cukinię, paprykę, cebulę w równych proporcjach) i pieczarki przez 10 min. Dodać 100 ml wody i gotować pod przykryciem qo min. Dodać przygotowaną przyprawę, passatę Podravka i gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, do uzyskania gęstego sosu.
Rekomendacja Vegety: Dodatek chili i siekanej kolendry lub bazylii podkreśli smak, w miejsce pieczarek można użyć ciecierzycy lub białej fasoli konserwowej.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Średnia wartość odżywcza w 100 g | Średnia wartość odżywcza w 1 porcji | |
Wartość energetyczna | 1239 kJ / 294 kcal | 248 kJ / 59 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | <0,1 g |
Węglowodany | 54 g | 11 g |
- w tym cukry | 37 g | 7,4 g |
Błonnik | 15 g | 3,0 g |
Białko | 7,9 g | 1,6 g |
Sól | 11,5 g | 2,3 g |
Rozmiar opakowania: 60 g
Adres dystrybutora | Adres zwrotny |
Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl |
Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: