Sprawdź dostępność transportu

Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 g

KOD EAN: 5901882777712
Producent: Tao Tao
Waga brutto: 56 g
Opakowanie: Torebka
Kraj pochodzenia Chiny
Rozmiar opakowania 50 g
5,49 zł109,80 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Suszone grzyby Mun.

Grzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do bigosu, farszu, sosów, zup, sajgonek i innych potraw.

Bigos z grzybami Mun Tao Tao (dla 4 osób)

Składniki:
500 g kiszonej kapusty, 200 g surowej białej kapusty, 300 g kiełbasy, 300 g wędzonego boczku, 300 g wieprzowiny, 1 cebula, 1 marchewka, kilka grzybów Mun Tao Tao, 100 g suszonych śliwek, 500 ml wody, 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 łyżeczka kminku, listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca, sól i pieprz do smaku.

Sposób przyrządzania:
Boczek, kiełbasę i wieprzowinę kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy duży garnek o grubym dnie. Wrzucamy boczek i pozwalamy by się wytopił. Dodajemy kiełbasę i wieprzowinę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażamy przez chwilę a następnie dokładamy pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, utartą marchew i poszatkowaną białką kapustę. Przykrywamy i gotujemy przez kilka minut. Dolewamy wodę i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkami laurowymi, kminkiem i jałowcem. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 3 minuty. Po tym czasie grzyby odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do bigosu, a wraz z nimi suszone śliwki. Garnek przykrywamy i gotujemy bigos na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego!

Tao Tao - Harmonia Smaków

Michel Moran
Mapa Smaków

facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Doskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu i sosów.

Składniki

  • suszone grzyby Mun (nazwa polska: Uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)

Wartości odżywcze

100 g produktu
Wartość energetyczna: 1621 kJ / 386 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 0,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,02 g

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować: Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez około 15 min, oczyścić. Następnie gotować przez 10 min, odcedzić.

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 50 g

Waga brutto: 56 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 236 mm
Wymagana szerokość na półce - 126 mm
Wymagana głębokość na półce - 42 mm

Rodzaj opakowania: Torebka

Adres dystrybutora

Adres zwrotny

TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • inne
  • polski

Cechy:

  • tylko naturalne składniki

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem