Producent: | Sante |
Waga brutto: | 254 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Rozmiar opakowania | 250 g |
Komosa ryżowa
Quinoa Święte zboże InkówSałatka wiosenna z quinoa
Składniki:
125 g quinoa (pół opakowania), 2 pomidory, 2 świeże ogórki, 1 żółta papryka, garść rukoli, 1 pęczek natki pietruszki, 1 pęczek szczypiorku, 2 łyżki oliwy, sok z 1 cytryny, szczypta pieprzu i soli morskiej Sante z magnezem i potasem.
Sposób przygotowania:
Quinoa przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidory, ogórki i paprykę umyj i pokrój w kostkę. Dodaj rukolę oraz posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. Dodaj oliwę z oliwek, skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszaj.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Komosę ryżową przyrządza się podobnie jak ryż. Ziarno należy przepłukać i gotować w wodzie przez 20-30 minut [w stosunku 1:1½], z dodatkiem łyżeczki oliwy i szczypty soli morskiej, do momentu, aż komosa będzie miękka i wchłonie cały płyn.
w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1482 kJ / 351 kcal |
Tłuszcz | 5,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik pokarmowy | 6,8 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,02 g |
Witaminy: | |
Tiamina (Wit. B1) | 0,27 mg (25%)* |
Kwas foliowy | 182 µg (91%)* |
Składniki mineralne: | |
Potas | 674 mg (34%)* |
Magnez | 313 mg (83%)* |
Żelazo | 8,9 mg (64%)* |
* % Referencyjnej Wartości Spożycia dla osób dorosłych. |
Rozmiar opakowania: 250 g
Waga brutto: 254 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 203 mm
Wymagana szerokość na półce - 135 mm
Wymagana głębokość na półce - 47 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
SANTE A. Kowalski sp. j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa |
SANTE A. Kowalski sp. j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do Serwisu Konsumenta serwis@sante.pl Więcej informacji znajdziesz na: www.sante.pl |
Języki na opakowaniu