Producent: | Sante |
Waga brutto: | 154 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 150 g |
Otręby owsiane stabilizowane.
Czy wiesz, że:Kuchnia Sante
Racuszki z jabłkiem i otrębami
Składniki:
1 szkl. zsiadłego mleka, kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 jajko, 1 łyżka cukru (np. trzcinowego), pół szklanki otrąb owsianych Sante i mąki pszennej, 1 duże jabłko obrane i pokrojone w kostkę, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli.
Sposób przygotowania:
Utrzyj jajko z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodaj mleko (kefir, jogurt), wymieszaj. Mąkę, proszek do pieczenia i otręby wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pokrojone jabłka. Placki smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Układaj na talerzu. Możesz posypać cukrem lub cukrem pudrem.
Więcej informacji znajdziesz na:
www.sante.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1790 kJ / 425 kcal |
Tłuszcz | 7,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 66 g |
w tym cukry | 1,5 g |
Błonnik | 10,5 g |
Białko | 17 g |
Sól | 0,01 g |
Witaminy | |
Tiamina (Witamina B1) | 1,17 mg (106 %)* |
Kwas foliowy | 52 µg (26 %)* |
Kwas pantotenowy | 1,4 mg (23 %)* |
Składniki mineralne | |
Potas | 566 mg (28 %)* |
Fosfor | 734 mg (105 %)* |
Żelazo | 5,4 mg (39 %)* |
Magnez | 235 mg (63 %)* |
Cynk | 3,1 mg (31 %)* |
Mangan | 5,6 mg (280 %)* |
* % referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych. |
Rozmiar opakowania: 150 g
Waga brutto: 154 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 190 mm
Wymagana szerokość na półce - 146 mm
Wymagana głębokość na półce - 23 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Sante sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A, 03-301 Warszawa |
Sante sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A, 03-301 Warszawa Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do serwisu konsumenta: serwis@sante.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: