Kraj pochodzenia: | Polska |
Sałata maślana stanowi przede wszystkim bogate źródło cennych dla nas
pierwiastków, jak wapń, potas, cynk czy miedź. Obfituje także w witaminy
z grupy B (głównie B1, B2, B6) oraz witaminę C, E i A. Ta ostatnia
wytwarzana jest przez organizm dzięki zielonemu barwnikowi zawartemu w
liściach sałaty. Dzięki zawartości antyoksydantów chroni organizm przed
szkodliwym działaniem wolnych rodników. Usprawnia i pobudza układ
trawienny, a także zapobiega zakwaszeniu organizmu. Najlepiej smakuje z
innymi warzywami, serami oraz mięsem.
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies