Producent: | QF |
Waga brutto: | 406 g |
Opakowanie: | Słoik |
Kraj pochodzenia | Pakistan |
Rozmiar opakowania | 200 g |
Kala Namak - drobnozmielona czarna sól himalajska jodowana spożywcza.
Sól himalajska dzięki procesowi wypalania w piecu uzyskuje charakterystyczny siarkowy zapach i szarobrunatny kolor. Poza klasycznym zastosowaniem w daniach indyjskich sprawdza się idealnie w kuchni wegańskiej, nadając potrawom zapach i smak jaj. Soli Kala Namak można użyć np. do przygotowania wegańskiej jajecznicy z tofu lub wegańskiego majonezu. Referencyjna wartość spożycia soli dla przeciętnej, zdrowej osoby dorosłej wynosi 6 g, co pokrywa 92% dziennej referencyjnej wartości spożycia na jod. Zalecenia te dotyczą soli ze wszystkich źródeł - dodawanej do potraw i znajdującej się w produktach.Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 0 kJ / 0 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 98,8 g |
Jod | 2300 µg (1533%*) |
*DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia |
Rozmiar opakowania: 200 g
Waga brutto: 406 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 171 mm
Wymagana szerokość na półce - 51 mm
Wymagana głębokość na półce - 51 mm
Rodzaj opakowania: Słoik
Adres producenta | Adres zwrotny |
De Care Group Sp. z o. o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska |
De Care Group Sp. z o. o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska |
Języki na opakowaniu
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies