Producent: | Prymat |
Waga brutto: | 60 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 51 g |
Mieszanka przyprawowa do spaghetti bolognese - jest kompozycją suszonych pomidorów i przypraw.
W 1 porcji ok. 207 g energia 1305 312 kcal 16%*
w 100 g: 630 kJ / 150 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób przygotowania:
1. 250 g mięsa mielonego lekko podsmażyć na 2 łyżkach oleju przez około 7-8 minut. Do mięsa wlać 250 ml wody, wsypać zawartość opakowania, całość dokładnie wymieszać i zagotować.
2. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 8 minut, od czasu do czasu mieszając. Ugotować 250 g makaronu spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
3. Przed podaniem wymieszać makaron z sosem i mięsem oraz posypać tartym parmezanem.
Danie jest gotowe! Smacznego!
Rada Szefa Kuchni:
Dla urozmaicenia smaku, podczas smażenia mięsa, dodaj 4 plasterki bakłażana (o grubości około 1,5 cm) pokrojone w kostkę. Dalej postępuj tak jak w przedstawionych krokach.
We Włoszech makarony robimy na wiele sposobów i zawsze mieszamy makaron z sosem bezpośrednio przed podaniem.
Zawsze pamiętaj,
że makaron spaghetti powinien być ugotowany na sposób al dente, dzięki temu zachowa swoje najlepsze właściwości.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
www.DoradcaSmaku.pl
Giancarlo Russo:
Autorytet z zakresu kuchni włoskiej w Polsce. Ekspert kulinarny znany z licznych programów telewizyjnych i audycji radiowych. Szef kuchni i właściciel restauracji Giancarlo Ristorante Italiano.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g | w 1 porcji** (ok. 207 g) | %RWS* dla 1 porcji | |
Wartość energetyczna | 630 kJ | 1305 kJ | 16% |
Wartość energetyczna | 150 kcal | 312 kcal | 16% |
Tłuszcz | 9,2 g | 19 g | 27% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g | 5,9 g | 29% |
Węglowodany | 10 g | 21 g | 8% |
w tym cukry | 1,9 g | 4,1 g | 4% |
Białko | 6,6 g | 14 g | 27% |
Sól | 0,98 g | 2,0 g | 34% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). | |||
** Opakowanie zawiera 4 porcje. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: W 1 porcji ok. 207 g
w 100 g: 630 kJ / 150 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 51 g
Waga brutto: 60 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 157 mm
Wymagana szerokość na półce - 129 mm
Wymagana głębokość na półce - 9 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska |
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel/fax: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: