Kraj pochodzenia: | Maroko |
Uważa się, że podobnie jak duże pomidory, pomidorki koktajlowe należą do
najzdrowszej żywności świata! Warto je jeść ze względu na bogactwo
witaminy A - garść pokryje dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę w 15
procentach. Witamina A korzystnie wpływa na wzrok i wzmacnia odporność.
Na uwagę w pomidorkach koktajlowych zasługuje też witamina C, która
uszczelnia naczynia krwionośne, odpowiada za elastyczność skóry,
reguluje poziom cholesterolu i ułatwia przyswajanie żelaza
Cechy:
Klasa produktu: IUżywamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies