Producent: | Olewnik |
Waga netto: | 30 |
Opakowanie: | MAP |
Rozmiar opakowania: | 5 |
Batonik mięsny pieczony.
produkt wieprzowo - cielęcy średnio rozdrobniony, parzony, pieczony
z dodatkiem żurawiny, pestek słonecznika.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze od +2°C do +25°C.
100 g produktu wyprodukowano ze 110 g mięsa wieprzowego i 50 g mięsa cielęcego. Składniki: mięso wieprzowe, mięso cielęce, żurawina (7%), pestki słonecznika (5%), przyprawy, sól (w tym sól morska 0,5%), glukoza, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, askorbinian sodu; aromat naturalny, ocet spirytusowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||
|
Cechy:
Produkt w kształcie prostopadłościanu, o długości ok. 12 cm. Kolor powierzchni produktu jasnobrązowy, powierzchnia górna batonu nierównomierna. Dopuszczalne delikatne spłaszczenia na końcach batonu, niedopuszczalne przypalenia. Składniki na przekroju równomiernie wymieszane z widocznymi dodatkami, konsystencja ścisła, składniki produktu dobrze związane. barwa na przekroju beżowa. Smak i zapach charakterystyczny dla produktu z mięsa wieprzowo - cielęcego, parzonego, pieczonego. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw i dodatków. Lekko słodki od żurawiny. niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies