Producent: | Olewnik |
Waga netto: | 30 |
Opakowanie: | MAP |
Rozmiar opakowania: | 5 |
Batonik mięsny pieczony.
produkt wieprzowy średnio rozdrobniony, parzony, pieczony z dodatkiem amarantusa, pestek dyni i orkiszu.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +25°C. Pakowano w atmosferze ochronnej.
100 g produktu wyprodukowano ze 160 g mięsa wieprzowego. Składniki: mięso wieprzowe, amarantus (5%), pestki dyni (5%), PSZENICA ORKISZ (5%) (zawiera GLUTEN) przyprawy, sól (w tym sól morska 0,5%), glukoza, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, askorbinian sodu; aromat naturalny, ocet spirytusowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||
|
Cechy:
Produkt w kształcie prostopadłościanu. Kolor powierzchni produktu jasnobrązowy, powierzchnia górna batonu nierównomierna. Dopuszczalne delikatne spłaszczenia na końcach batonu, niedopuszczalne przypalenia. Składniki na przekroju równomiernie wymieszane z widocznymi dodatkami, barwa na przekroju beżowa, konsystencja ścisła, składniki produktu dobrze związane. Smak i zapach charakterystyczny dla produktu z mięsa wieprzowego, parzonego, pieczonego. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies