Producent: | Piątnica |
Opakowanie: | Opakowanie |
Rozmiar opakowania | 1 kg |
Twaróg sernikowy mielony. Produkt termizowany.
Przepis na Sernik
Bez dodatku masła
Składniki:
1 kg twarogu sernikowego
7 jaj
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka kaszy manny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy lub aromat rumowy
Sposób przygotowania:
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, połączyć z twarogiem sernikowym. Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, cukier waniliowy lub aromat. Białka ubić z łyżką cukru na puszystą masę, wymieszać delikatnie łyżką z masą sernikową. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 70 minut w temperaturze 180°C.
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +10°C.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
w 100 g | |
Wartość energetyczna | 846 kJ/ 204 kcal |
Tłuszcz | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
Węglowodany | 2,6 g |
w tym cukry | 2,6 g |
Białko | 8,0 g |
Sól | 0,08 g |
Rozmiar opakowania: 1 kg
Rodzaj opakowania: Opakowanie
Adres producenta | Adres zwrotny |
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy 18-421 Piątnica ul. Forteczna 3 tel. +(48) 86 215 64 00 www.piatnica.com.pl |
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy 18-421 Piątnica ul. Forteczna 3 tel. +(48) 86 215 64 00 www.piatnica.com.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies