Producent: | Olewnik |
Waga netto: | 255 |
Opakowanie: | VAC |
Rozmiar opakowania: | 8 |
18,99 zł
Kiełbasa krakowska sucha
kiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, suszona, w osłonce niejadalnej
produkt bezglutenowy.
Przechowywać w temperaturze od +2 do +22°C. Po otwarciu lub rozhermetyzowaniu spożyć w ciągu 72 godz., lecz nie później niż po terminie przydatności do spożycia.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||
|
Cechy:
Barwa batonu brązowa do ciemnobrązowej. Barwa mięsa na przekroju czerwona do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej, powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej. Konsystencja ścisła, twarda. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.