Producent: | Międzybrodzki |
Waga brutto: | 254 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Rozmiar opakowania | 250 g |
Makaron 4 jajeczny świderek
100 g produktu dostarcza: 1530 kJ 361 kcal 18%
%RWS
Ser pleśniowy w roli głównej
Składniki:
Międzybrodzki Makaron 250 g
Ser pleśniowy typu rokpol - 250 g
Opakowanie szpinaku - 400 g
Czosnek - 2 ząbki
Śmietana słodka 18% - 150 ml
Sól i pieprz
Wykonanie:
- Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu i hartujemy w zimnej wodzie.
- Ser rozpuszczamy w śmietance, na koniec dodajemy trochę czosnku.
- Do gotowego sosu dodajemy szpinak i gotujemy do miękkości
- Doprawiamy dla smaku
Całość podajemy z makaronem
PS. Jeśli sos będzie zbyt gęsty możemy rozrzedzić go śmietanką
Więcej przepisów na: facebook.com
www.miedzybrodzki.pl
Gwarancją wyjątkowego smaku Międzybrodzkich Makaronów są wysokiej jakości surowce. Świeże jaja wybijane ze skorupek bezpośrednio w procesie produkcji oraz mąka z pszenicy durum czynią smak naszych makaronów niepowtarzalnym.
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Zalecenia dla alergików
w 100 g produktu (porcja) | RWS** | |
Wartość energetyczna | 1530 kJ/361 kcal | 18% |
Tłuszcz | 2,4 g | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 5% |
Węglowodany | 69,3 g | 27% |
w tym cukry | 3,9 g | 4% |
Białko | 13,9 g | 28% |
Sól* | 0,07 g | 1% |
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu | ||
** Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej wynosi 8 400 kJ/2 000 kcal. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na 100g/ml: 100 g produktu dostarcza
%RWS
Gotować we wrzątku: W dużym garnku zagotować wodę (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wsypać makaron nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Czas gotowania 8-10 min.
Rozmiar opakowania: 250 g
Waga brutto: 254 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 210 mm
Wymagana szerokość na półce - 156 mm
Wymagana głębokość na półce - 41 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna ul. Cicha 3 34-312 Międzybrodzie Bialskie Polska Wyprodukowano w zakładzie produkcyjnym 2: ul. Wodociągowa 6 43-356 Kobiernice |
Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna ul. Cicha 3 34-312 Międzybrodzie Bialskie Polska tel.: 33 / 810 87 70 fax: 33 / 810 87 90 www.miedzybrodzki.pl e-mail: kontakt@miedzybrodzki.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: