Producent: | Międzybrodzki |
Waga brutto: | 254 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Rozmiar opakowania | 250 g |
Makaron 4 jajeczny ryż
100 g produktu dostarcza: 1500 kJ 361 kcal 18%
%RWS
Pomidorowa
Składniki:
Międzybrodzki Makaron - 250 g
Wywar kostno-jarzynowy - 2 l
Pomidory z puszki krojone - 1 puszka ok. 400 g
Koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
Sól, pieprz do smaku
Kwaśna śmietana 18% - 150 ml
Natka pietruszki
Wykonanie:
- Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
- Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i warzyw pokrojonych w kostkę
- Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
- Śmietanę należy zahartować gorącą zupą, następnie całość połączyć ze sobą.
- Na koniec łączymy makaron z zupą i posypujemy natką pietruszki.
Więcej przepisów na: facebook.com
www.miedzybrodzki.pl
Gwarancją wyjątkowego smaku Międzybrodzkich Makaronów są wysokiej jakości surowce. Świeże jaja wybijane ze skorupek bezpośrednio w procesie produkcji oraz mąka z pszenicy durum czynią smak naszych makaronów niepowtarzalnym.
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Zalecenia dla alergików
w 100 g produktu (porcja) | RWS** | |
Wartość energetyczna | 1530 kJ/361 kcal | 18% |
Tłuszcz | 2,4 g | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 5% |
Węglowodany | 69,3 g | 27% |
w tym cukry | 3,9 g | 4% |
Białko | 13,9 g | 28% |
Sól* | 0,07 g | 1% |
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu | ||
** Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej wynosi 8 400 kJ/2 000 kcal. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na 100g/ml: 100 g produktu dostarcza
%RWS
Gotować we wrzątku: W dużym garnku zagotować wodę (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wsypać makaron nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Czas gotowania 8-10 min.
Rozmiar opakowania: 250 g
Waga brutto: 254 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 160 mm
Wymagana szerokość na półce - 101 mm
Wymagana głębokość na półce - 37 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna ul. Cicha 3 34-312 Międzybrodzie Bialskie Polska Wyprodukowano w zakładzie produkcyjnym 2: ul. Wodociągowa 6 43-356 Kobiernice |
Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna ul. Cicha 3 34-312 Międzybrodzie Bialskie Polska tel.: 33 / 810 87 70 fax: 33 / 810 87 90 www.miedzybrodzki.pl e-mail: kontakt@miedzybrodzki.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: