Sprawdź dostępność transportu

Międzybrodzki Makaron 4 jajeczny nitka cienka 250 g

KOD EAN: 5902149000031
Producent: Międzybrodzki
Waga brutto: 258 g
Opakowanie: Zgrzewane
Rozmiar opakowania 250 g
2,99 zł11,96 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Makaron 4 jajeczny nitka cienka

100 g produktu dostarcza: 1500 kJ 361 kcal 18%
%RWS

Krem z pieczonych pomidorów i papryki

Składniki:
3-4 czerwone papryki
1 kg dojrzałych pomidorów
1 cebula
1 szklanka bulionu warzywnego
sól i czarny pieprz
oliwa z oliwek
ulubiona zielenina (np. koperek, natka pietruszki)

Wykonanie:
- Makaron gotujemy wg zaleceń na opakowaniu.
- Paprykę i pomidory myjemy i kroimy na pół. Z papryki wycinamy gniazda nasienne, a z pomidorów szypułki.
- Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
- Warzywa układamy na dużej blaszce piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia (paprykę skórą do góry, pomidory skórą do dołu). Całość skrapiamy oliwą z oliwek.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez około 35-40 minut.
- Następnie gorące papryki wkładamy do szczelnego plastikowego woreczka i odstawiamy na 15 minut. Dzięki temu łatwiej będzie zdjąć skórkę. Pomidory również obieramy ze skórki.
- Warzywa przekładamy do garnka, dolewamy bulion, przyprawiamy solą i pieprzem.
- Gotujemy na małym ogniu, przez około 20 minut, a następnie blendujemy na gładką masę.
- Podajemy z makaronem i ulubioną zieleniną.

Więcej przepisów na: facebook.com
www.miedzybrodzki.pl

Gwarancją wyjątkowego smaku Międzybrodzkich Makaronów są wysokiej jakości surowce. Świeże jaja wybijane ze skorupek bezpośrednio w procesie produkcji oraz mąka z pszenicy durum czynią smak naszych makaronów niepowtarzalnym.

Przechowywanie

Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Składniki

  • mąka semolina z pszenicy durum
  • mąka makaronowa pszenna
  • świeże jaja 17% (4 szt./kg)
  • woda

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Jaja - Zawiera
  • Pszenica - Zawiera

Wartości odżywcze

w 100 g produktu (porcja) RWS**
Wartość energetyczna 1530 kJ/361 kcal 18%
Tłuszcz 2,4 g 3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 5%
Węglowodany 69,3 g 27%
w tym cukry 3,9 g 4%
Białko 13,9 g 28%
Sól* 0,07 g 1%
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu
** Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej wynosi 8 400 kJ/2 000 kcal.

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na 100g/ml: 100 g produktu dostarcza

%RWS

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku: W dużym garnku zagotować wodę (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wsypać makaron nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Czas gotowania 5-6 min.

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 250 g

Waga brutto: 258 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 245 mm
Wymagana szerokość na półce - 172 mm
Wymagana głębokość na półce - 43 mm

Rodzaj opakowania: Zgrzewane

Adres producenta

Adres zwrotny

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska

Wyprodukowano w zakładzie produkcyjnym 2:
ul. Wodociągowa 6
43-356 Kobiernice
Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska
tel.: 33 / 810 87 70
fax: 33 / 810 87 90
www.miedzybrodzki.pl
e-mail: kontakt@miedzybrodzki.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • angielski
  • polski

Cechy:

  • ze świeżo wybijanych jaj
  • produkt doskonałej jakości

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem