Producent: | Mamut |
Waga brutto: | 96 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Rozmiar opakowania | 90 g |
Bezy
Poczęstuj się!
Przepis na deser z kiwi, mascarpone i bezami
Składniki:
- Bezy
- 6 sztuk dojrzałego kiwi
- 200 g mascarpone
- 100 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki miodu
- świeża mięta
- świeża bazylia
Przygotowanie:
Kiwi obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do blendera i dodaj świeże listki mięty oraz bazylii. Całość zmiksuj na gładkie purée. Mascarpone utrzyj z miodem i jogurtem naturalnym. Na spód naczynia wylej warstwę purée. Na nią wysyp pokruszone bezy, z na górę wyłóż krem. Powtórz wszystko, aby powstały 2 warstwy. Podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce.
Po więcej przepisów i inspiracji kulinarnych zapraszamy na:
www.mamutsa.pl
www.fb.com/mamutpolska
Przechowywać w opakowaniu zamkniętym w suchym i przewiewnym pomieszczeniu.
Zalecenia dla alergików
na 100 g | |
Wartość energetyczna | 1683 kJ / 396 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 97 g |
w tym cukry | 97 g |
Białko | 2,0 g |
Sól | 0,11 g |
Rozmiar opakowania: 90 g
Waga brutto: 96 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 212 mm
Wymagana szerokość na półce - 166 mm
Wymagana głębokość na półce - 57 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
Mamut Polska S.A. ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3 60-576 Poznań Polska Zakład produkcyjny: ul. Muchoborska 3 54-424 Wrocław |
Mamut Polska S.A. ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3 54-424 Wrocław Polska |
Języki na opakowaniu
Cechy: