Producent: | Kupiec |
Waga brutto: | 431 g |
Opakowanie: | Karton |
Rozmiar opakowania | 4 x 100 g |
Ryż Pełnoziarnisty Parboiled Naturalny
Ryż pełnoziarnisty to ryż o nieprzetworzonych ziarnach. Jego jasnobrązowy kolor jest wynikiem obecności kilku warstw otrąb. Stanowi cenne źródło magnezu i fosforu. Jego dodatkowym walorem jest niezwykle szybki czas gotowania.Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 747 kJ 176 kcal 9%*
w 100 g: 1495 kJ/352 kcal % RWS*
1 torebka = 100 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Chińskie pierożki:
Składniki na 4 osoby:
- 200 g ryżu Pełnoziarnistego Parboiled Kupiec
Ciasto:
- 2 szklanki mąki pszennej
- ½ szklanki wrzątku
- 3-4 łyżki zimnej wody
- 1 łyżka oleju
Farsz:
- 250 g chudej, mielonej wołowiny
- ½ łyżeczki soli, ½ łyżki cukru
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 marchewka, starta na tarce o małych oczkach
- 2 łyżki posiekanej cebulki dymki
- Opcjonalnie: 1 łyżka sosu ostrygowego lub 1 łyżka oleju sezamowego
Przygotowanie:
Ciasto:
Wsyp dwie szklanki mąki do miski. Dodaj wrzątek i wymieszaj przy pomocy łyżki. Później wlej zimną wodę i olej. Oprószonymi mąką rękoma wyrób ciasto do otrzymania jednolitej i elastycznej masy.
Jeśli ciasto jest zbyt klejące dodaj mąki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na cienki placek i wycinaj kwadraty o boku 5 cm.
Farsz:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Jeśli farsz będzie za rzadki można dodać odrobinę mąki kukurydzianej.
Z farszu formuj kulki i nakładaj na każdy kawałek ciasta. Uformuj pierożki zlepiając ciasto pod farszem tak aby powstały "sakiewki".
Gotuj w osolonym wrzątku około 4-5 min od wypłynięcia pierożków na powierzchnię wody. Pierożki można również ugotować na parze lub usmażyć w głębokim oleju.
Podawaj z ryżem, sosem sojowym lub sosem słodko-kwaśnym.
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje na naszej stronie www.kupiec.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem.
Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w porcji 50 g | |
Wartość energetyczna | 1495 kJ | 747 kJ | 9% |
Wartość energetyczna | 352 kcal | 176 kcal | |
Tłuszcz | 2,4 g | 1,2 g | 2% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 75 g | 37,5 g | 14% |
- w tym cukry | 0,4 g | 0,2 g | 0% |
Błonnik | 2,9 g | 1,5 g | |
Białko | 7,7 g | 3,8 g | 8% |
Sól | 0,03 g | 0,02 g | 0% |
Fosfor | 280 mg | 140 mg | 20% |
Magnez | 101 mg | 50 mg | 13% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: Jedna porcja 50 g dostarcza:
w 100 g: 1495 kJ/352 kcal
% RWS*
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 4 x 100 g
Waga brutto: 431 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 181 mm
Wymagana szerokość na półce - 135 mm
Wymagana głębokość na półce - 43 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland |
KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: