Producent: | Kucharek |
Waga brutto: | 47 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 46 g |
Żurek w proszku.
Wypróbuj również żurek:
z borowikami i parmezanem
Składniki:
- 100 g borowików
- 100 g sera parmezn
- 3 łyżki tartego chrzanu
Borowiki ugotuj i po ostygnięciu pokrój w paseczki. Do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek dodaj borowiki i chrzan, a następnie gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z tartym parmezanem.
z boczkiem i pieczarkami
Składniki:
- 150 g wędzonego boczku
- 70 g pieczarek masło
Obrane i pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle. Osobno podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Tak przygotowane pieczarki i boczek dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.
z bobem i porem
Składniki:
- 150 g bobu
- 1 por
- 150 g wędzonego boczku
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni i wraz z poszatkowanym porem (tylko białą częścią) i ugotowanym wcześniej bobem dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przygotuj klasyczny żurek śląski w 5 minut
Krok 1
Zawartość torebki (46 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje.
Życzymy smacznego!
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: | |
Wartość energetyczna | 78 kJ / 18 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 3,5 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Białko | 0,5 g |
Sól | 1,0 g |
Rozmiar opakowania: 46 g
Waga brutto: 47 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 158 mm
Wymagana szerokość na półce - 129 mm
Wymagana głębokość na półce - 10 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel: +48/32 47 33 833 www.prymatgroup.pl www.kucharek.pl |
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel: +48/32 47 33 833 www.prymatgroup.pl www.kucharek.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: