Producent: | Kucharek |
Waga brutto: | 133 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 10 g |
Liczba jednostek: | 12 |
Rosół wołowy w kostkach.
Masa netto: (12 x 10 g) 120 g
Duszona pręga wołowa w sosie cebulowym
Składniki:
- 1 kg ugotowanej pręgi wołowej,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny mielony, 3 Liście laurowe, Tymianek Prymat.
Sos:
- 3 pokrojone w piórka cebule,
- 3 pokrojone w plastry ząbki czosnku,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- 2 kostki Rosołu wołowego Kucharek,
- 2 łyżki masła klarowanego,
-1 łyżka Musztardy czeskiej Prymat,
Sposób przygotowania:
W dużym rondlu na maśle smażymy cebulę, czosnek, dodajemy przecier pomidorowy, cały czas mieszając. Następnie dodajemy musztardę, 2 kostki rosołowe, wlewamy 1/2 litra wrzątku (dzięki tym proporcjom sos będzie esencjonalny) i zagotowujemy. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Pręgę kroimy w grube plastry, wkładamy do sosu i dusimy około 10-15 minut. Podajemy z kluseczkami lub makaronem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Bezglutenowy
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 875 kJ / 209 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,6 g |
Węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 6,6 g |
Białko | 5,7 g |
Sól | 56,0 g |
Rozmiar opakowania: 10 g
Waga brutto: 133 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 62 mm
Wymagana szerokość na półce - 151 mm
Wymagana głębokość na półce - 15 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl, www.kucharek.pl |
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl, www.kucharek.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: